Jelszóváltoztatás, felhasznált idő lekérdezése, postafiókok kezelése aliasok megadása CGI futtatása beállítása


Sajtóközlemény
  2003. április 3.
     

Inter.net - új ADSL csomagok

Az Inter.net Magyarország Kft, a hazai piac második legnagyobb szolgáltatója új ADSL csomagokat vezetett be, melyek a kormányzati törekvésekkel összhangban, az eredetihez képest 20-40%-kal olcsóbbak.

Gusztáv ADSL elnevezésű csomagokkal bővült a Gusztávnet termékcsalád is, melyek versenyképes árakon biztosítják a szélessávú korlátlan Internet-hozzáférést.

Ezt megelőzően, az Inter.net modemes csomagjainak tarifáit már korábban, február 1-én jelentős mértékben csökkentette, míg a Gusztávnet termékcsaládon belül a Gusztávnet Mini csomagot is bevezette. Az országos lefedettséget kínáló szolgáltató az internet-hozzáféréseket saját üzleteiben,
valamint viszonteladói hálózatán keresztül értékesíti. További információ a www.hu.inter.net és a www.gusztav.hu honlapon található.

Az Inter.net új ADSL termékeinek bevezetéséhez intenzív online és offline kampányt indított, melyben partnerei az Index, Habostorta, Startlap, Burger King és a JET töltőállomások.

   
     
Sajtóközlemény
  2003. április 2.
     

Az Inter.net Magyarország Kft. a mai napon Támogatási Megállapodást írt alá az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal.

A megállapodásnak köszönhetően az Inter.net hamarosan az internetezés és a telefon díját is tartalmazó új csomagokkal lép piacra. Így a februári 20-40 %-os árcsökkentés után tovább csökkenek áraink.

A megállapodás fontosságát kiemeli, hogy a telefontársaságoktól független internetszolgáltatók a támogatásnak köszönhetően újra versenyképessé váltak.

Ugyanakkor az eredmények mellett fontos hangsúlyozni, hogy még számtalan probléma vár megoldásra, melyben szükséges az IHM hathatós segítsége.

Bízunk benne, hogy a Minisztériummal jelenleg is folyó tárgyalások eredményeként hamarosan bejelenthetjük az ADSL Internet-hozzáférések árának további csökkenését.

Az Inter.net célja, hogy megfizethető alternatívát kínáljon a távbeszélő monopóliumok és azok internetszolgáltatóival szemben.

Az Inter.net 105.000 felhasználóval Magyarország második legnagyobb szolgáltatója. Társcégei a világ 12 országában többszázezer előfizetőt szolgálnak ki.

Budapest, 2002. április 2.

Inter.net Magyarország

   
     
Sajtóközlemény
  2002. június 5.
     
Az Internetszolgáltatók győzelme
  Eldőlt a díjmegosztás sorsa - jogsértő a MATÁV magatartása
     
    A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) a DB-2589-21/2002. határozatában helyt adott az Inter.net Magyarország Kft. Magyarország Kft. beadványában foglaltaknak, a távbeszélő vonalon nyújtott Internet szolgáltatás díjmegosztásának vitájában.
     
   

Mint ismeretes, az Inter.net Magyarország Kft. Magyarország Kft. és a GTS-Datanet Kft. elsőként, külön-külön eljárást indított a HDB-nél annak érdekében, hogy az mondja ki a Matáv Rt. jogsértő magatartását.

A HDB határozatában kimondja:

a Matáv Rt. nem kötelezheti egyoldalúan az internetszolgáltatót az elérési szolgáltatás számlázására és díjának beszedésére
   
a 30/2001. (XII.21.) MeHVM rendelet szerinti díjmegosztás alkalmazását nem kötheti Hálózati hozzáférési szerződés megkötéséhez
   
A Matáv Rt. 8 napon belül köteles megfizetni a díjmegosztási rendelet szerinti össze-get az Inter.net Magyarország Kft. Mo. Kft. részére, visszamenőleg 2002. január 1-jétől.

A határozat jogerős. A Matáv Rt. esetleges fellebbezésének a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.


Napokon belül a HDB várhatóan hasonló tartalmú határozatot hoz a GTS-Datanet beadványá-val kapcsolatosan is.

Dr. Béres Zoltán ügyvéd fontosnak tartja leszögezni, hogy ugyan ez a határozat konkrét ügy-ben és konkrét cégek közötti jogvitával kapcsolatban született, fontos jelzés a mintegy 150 magyarországi internetszolgáltató és a Matáv Rt. illetve a többi telefontársaság közötti vitá-ban.

A GTS-Datanet és az Inter.net Magyarország Kft. Magyarország jogi képviselői egyaránt remélik, hogy a hatá-rozatot a Matáv Rt. végrehajtja és egyben a többi telefontársaságnak is kijelöli a jogkövető magatartás irányát.

A határozat egyértelműen jelzi, hogy a Hírközlési Felügyelet illetve a HDB elkötelezett a ha-tályos jogszabályok végrehajtatásában és a szabad piaci verseny mihamarabbi kialakításában.

   
     
Vissza a főoldalra