Mit tegyek, ha a hálózatra kapcsolódás után a levelező programom nem tudja letölteni a leveleimet?

Amennyiben a szokványos módon nem tudja elolvasni a leveleit, mert a levelek lekéréskor a szerver hosszabb ideig nem válaszol, tegye a következőket. Lépjen az Internet böngészőjével a https://service.hu.inter.net/selfcare oldalra. Ezen a web lapon lehetősége van letöltés nélkül megtekinteni az On-line mailbox-ba érkezett leveleit. A levelek kilistázásakor látható az e-mail üzenetek, és az esetlegesen hozzácsatolt dokumentumok méretei. Amennyiben olyan e-mail üzenetet, amelyhez 1 Mb-nál nagyobb csatolt dokumentum tartozik, törölje le azt.

Outlook 97/98/2000 használata esetén tegye a következődet.

Kattintson az Outlook levelezőben az "Eszközök" menüre, majd a legördülő almenüben válassza ki a "Távüzenet" almenüt. A távüzenet segítségével Ön lekérheti e-mail üzenetei fejlécét, anélkül, hogy maga az e-mailek letöltésre kerülnének. Az üzenet fejléc tartalmazza az üzenet feladóját, a levél tárgyát, a levél méretét, esetleges csatolt fájlt és az elküldés dátumát.

A fejlécből tehát megállapíthatjuk, hogy a mailbox esetleg tartalmaz olyan levelet amelyhez túl nagy méretű csatolt dokumentumot kapcsoltak.

Megjegyzés:

A fent leírtak csak abban az esetben érvényesek, ha levelek letöltése nem esetleges mailbox login név vagy jelszó hiba miatt jelentkeznek.

Amennyiben Ön egyik módszerrel sem tudja megállapítani, hogy a mailboxhoz való kapcsolódás után miért nem indult meg az e-mailek letöltése, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

TOP

Mit tegyen, ha kapcsolat létrejön, de nincsen adatforgalom? (nem jön be semmilyen weboldal és a levelezés sem működik) Windows 95/98

Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy telepítse újra a Telefonos hálózati csatolót. Segítséget itt találhat.

Figyelem!

A Telefons hálózati csatoló újra telepítéséhez Önnek szüksége lesz a Windows 95/98 telepítő lemezre.

TOP

Lehet-e más levelező, böngésző szoftvert használni az Internet használatához?

Természetesen minden olyan levelezőprogramot lehet használni, amely képes leveleket küldeni SMTP protokoll használatával, ill. fogadni POP3 protokoll segítségével. (Szerverünk az IMAP protokollt nem támogatja) A böngésző programok esetében is természetesen lehet más programot használni, mint amit az Inter.net biztosít.

TOP

Mit kell tenni, ahhoz, hogy web-oldalt tudjak feltölteni?

Minden díjcsomagunkhoz jár ingyenes web tárhely, amely 1 Mb. Ez alól kivétel a Korlátlan díjcsomag, amelyhez 5 Mb jár. Az ingyenes web tárhelyhez való hozzáférést automatikusan nem aktiváljuk ügyfeleinknek. Amennyiben Ön szeretné használatba venni web tárhelyét, kérjük, hogy ezt írásban jelezze ügyfélszolgálatunk felé. A fax üzenetnek vagy a postai levélnek tartalmaznia kell az Ön aláírását, login nevét és egy új FTP jelszót. A jelszóra vonatkozó szabályainkat a itt olvashatja el. Az FTP jelszó ne egyezzen meg az Internet jelszavával !

Amennyiben faxot küld kérjük szíveskedjen azt a 061-465-7817-es számra elküldeni. Postai levelét a következő címen várjuk: Budapest 1066 Teréz Krt 26. Inter.net Kft. Ügyfélszolgálat.

Figyelem!

Amennyiben Ön CGI, SSI programot vagy Számlálót szeretne futtatni, kérjük olvassa el az itt található útmutatónkat.

TOP

Hol lehet a jelszót megváltoztatni?

A jelszót Ön a weben és faxon keresztül is meg tudja változtatni: - a https://service.hu.inter.net/selfcare címen, vagy - a 06-1/465-7817 vagy 06-1/465-7899 faxszámok egyikén (itt kérjük, hogy saját kezűleg írja alá, adja meg a felhasználói (login) nevét és csak a fentieknek megfelelő jelszót adjon meg). Ügyfélszolgálatunk telefonon is készséggel áll rendelkezésére a 06-1/465-7800 telefonszámon.

TOP

Milyen szabályok vonatkoznak a jelszavakra?

A jelszavakat célszerű 2-3 havonat megváltoztatni. A jelszó-választáskor kérjük legyen figyelemmel arra, hogy minél nehezebben megfejthető jelszót válasszon, azaz: - legyen legalább 6, de legfeljebb 8 karakter hosszú; - álljon szám-kisbetű-nagybetű kombinációból; - ne alkosson értelmes szót.

Lehet például: x8Dj51gE, de NE legyen mondjuk cica123.

TOP

Mely jelszavakat lehet megváltoztatni?

Az Internet előfizetés során Ön a login nevéhez egy jelszót kapott, amely az Internet hálózat eléréséhez és levelei lekérdeséséhez szükséges. A továbbiakban, amennyiben Ön jelszót szeretne módosítani, akkor lehetősége nyílik arra, hogy külön jelszót határozzon meg az Internet csatlakozáshoz és külön jelszót az levelei eléréséhez (mailbox-hoz). Ez azt jelenti, hogy külön-külön web lapon kell a jelszó módosítást elvégezni.

Természetesen lehetőség van arra is, hogy az Internet eléréshez szükséges jelszava megegyezzen a levelei lekéréséhez szükséges jelszóval. Ebben az esetben mind két jelszó módosító oldalon ugyan azt az új jelszót adja meg.

Megjegyzés:

Az FTP jelszavakat szintén a https://service.hu.inter.net/selfcare oldalon tudja megváltoztatni. Az FTP jelszavakra ugyan az a szabály érvényes amelyet a "Milyen szabályok vonatkoznak a jelszavakra?" fejetezben leírtunk.

TOP

Mennyi levelet lehet tárolni a levelezési fiókban?

A postafiók számára fenntartott hely 1 MB, ezt átmenetileg túl lehet lépni. Abban az esetben, ha a postafiók mérete 1 hónapnál hosszabb ideig meghaladja az 1 MB-ot, a leveleket egy részét töröljük A levelek törlése úgy történik, hogy a legkésőbbi dátumú levéltől indulva legkorábbi levél felé törlődnek az üzenetek, addig míg a mailbox mérete le nem csökken 1MB-ra.

TOP

Fontos!

Az ISDN Internet hozzáférésével Ön nem veszti el annak lehetőségét, hogy analóg kapcsolatot hozzon létre szerverünkkel.

TOP

Mi a teendő, ha díjcsomagot szeretnének változtatni?

Ön kizárólag írásban vagy személyesen kérheti, hogy előfizetését áttegyük egy Ön által kiválasztott díjcsomagba. Kérjük, hogy ebben az esetben adja meg nekünk "login" nevét és az Ön által használni kívánt díjcsomag elnevezését. Továbbá az írásos kérelmet lássa el sajátkezű aláírásával is.

A díjcsomag módosítás ideje 1 hónap.(tehát a hónap közepén, ha már kiment a számla, arra hónapra nem lehet díjcsomagot módosítani.)

TOP

Mi a teendő, ha plusz e-mail címet szeretnék igényelni?

Ön kizárólag írásban kérhet, új e-mail címeket, amelyet lásson el sajátkezű aláírásával. Egy előfizetéshez (az üzleti ISDN és a Korlátlan csomagon kívűl) összesen további 3 mail címet kérhet. A korlátlan díjcsomaghoz további 4, az Üzleti ISDN-hez korlátlan mennyiségű e-mail cím rendelhető. Árlistánk itt található.

Figyelem!

A további e-mail címek ára 1000 Ft/db+Áfa

TOP

Mi a teendő, ha Domain nevet szeretnék regisztrálni?

A domain név igényléshez töltse le a domain regisztrációs lapot, majd hiánytalanul töltse ki azt. A Domain név regisztrációs laphoz mellékelje az igénylőt igazoló bejegyzési papírokat és az adott domain névre való jogosultságát igazoló dokumentumokat. Pl. cégbírósági bejegyzési papír, aláírási címpéldány, védjegy határozat (csak bejegyzett védjegy). A domain regisztrációs szabályzat a http://www.domain.hu/franchise/uzletpol.html címen található. A domain névről általában a következő címen olvashat: http://www.domain.hu

A .com, .net, .org domain név igénylésekhez a szerződéskötéskor szokásos papírokat mellékeljék, ezeknél nincs szabályozva, hogy milyen domain neveket kérhet az igénylő.

TOP

Milyen összeg kerül kiszámlázásra, ha túllépem az előfizetett díjcsomagot?

Amennyiben valaki túllépi a számára előfizetett díjcsomagot, a következő nagyobb díjcsomag kerül kiszámlázásra.

TOP

Mi a teendő, ha letiltottak számlahátralék miatt?

Ilyen esetekben faxon keresztül igazolnia kell, hogy a befizetés megtörtént. Ezt a 061-465-7871-es faxszámon tudja megtenni a kifizetett számlacsekk igazoló szelvényének elfaxolásával. A faxon tüntesse fel a login nevét és jelszavát.

TOP

Mi a teendő, ha login nevet szeretnék változtatni?

A login névváltoztatást a 061-465-7817-es faxra küldött levélben tudja megtenni. A fax üzenetnek tartalmaznia kell a régi login nevét valamint, az újat. Amennyiben az Ön által kért login név már foglalt, kollégáink visszahívják Önt. Kérjük fax üzenetében adja meg elérési telefonszámát. A változtatás, számlázási okok miatt csak a következő hónap elejétől történik meg.

TOP

Hogyan lehet előfizetést lemondani?

Szintén írásban (fax, postai levél) vagy személyesen lehet az előfizetői szerződést felmondani. A felmondási idő 15 nap.

TOP

Hogyan lehet az Internet Explorert és az Outlook Express-t installálni, beállítani?

Kérjük lépjen a következő címre: http://www.hu.inter.net/infocenter/levelezes/lev2-1.htm

TOP

Mi az a login név (username ill. felhasználó név)?

A login név egy azonosító szó amivel az Inter.net beléptető rendszere azonosítani tudja Önt. Valamint az Ön elektronikus levélcímét is ez határozza meg (loginnév@hu.inter.net).

TOP

Miért kell jelszó?

Ez hivatott az Ön Internet hozzáférését és levelezését védeni az illetéktelen hozzáférési kísérletektől. A login név kizárólag a hozzátartozó jelszóval használható.

TOP

Mi az E-mail alias?

Az e-mail "Alias" azt a célt szolgálja, hogy ha az Ön teljes neve nem fér bele a maximum 8 karakteres "login névbe", amely egyben az e-mail címe elejét is képezi, akkor az "Alias" szolgáltatással egy un. Virtuális nevet kérhet a "login" név fölé. Ebben az esetben az Ön levelezõpartnerei csak az Ön által megadott, "Alias" név@hu.inter.net címet ismerik.

Példa: Kovács János a kovacsjanos@hu.inter.net címet szeretné használni. A "kovacsjanos" név túl hosszú login névnek, a "kovacsj" megfelelő. A probléma az, hogy Kovács úr ragaszkodik a teljes nevének a feltüntetésé- hez az e-mail címében. Ekkor kérheti, hogy a "kovácsj"-hez rendeljük hozzá a "kovacsjanos" alias nevet.

Az alias név igényét a "Megjegyzés" sorban tüntetheti fel.

Figyelem!

1 db e-mail "Alias" ingyenesen kérhetõ mindegyik díjcsomagban. Abban az esetben, ha Önnek több e-mail címet kért, és ezekhez "Alias-t" is szeretne rendelni, akkor a további "Alias nevek" használatáért felárat kell fizetni.

TOP