Kapcsolódás az Internetre  
     
 

Windows 95/NT
Az Internet Explorer 5.0 a telepítés után Windows 95 és NT alatt egy "Csatlakozás az Internetre" ikon jelenik meg a Windows Asztalon (Desktop). Windows 95 és NT használata esetén lépjen a "Kapcsolódás az Internetre Win 95/NT" fejezetre és kövesse az ott található utasításokat.

Kapcsolódás az Internetre Windows 98 program használatakor

Windows 98 használata esetén a telefonos kapcsolatot a következő beállítások segítségével építse fel.

Megjegyzés:
A Windows 98 telefonos kapcsolat beállításait természetesen Win 95/NT esetén is lehet alkalmazni!

 
 
 
 

Az Internet Explorer telepítése után kattintson kettőt az Asztalon megjelenő "Inter.net Kapcsolat" telefonos hálózat ikonra. Töltse ki a az üres mezőket:

Felhasználónév: ide írja be a "login" nevét.

Jelszó: ide írja be a jelszavát

Figyelem!
A "login" nevet és a jelszót az Inter.net-el való szerződéskötéskor választhatta meg. Javasoljuk, hogy a biztonságos felhasználás érdekében kívül álló személyeknek ne mondja el ezeket az adatokat.

A "login" név és a jelszó beírása után kattintson a "Tulajdonságok" gombra.

 
 
 
  Az "Inter.net Internet tulajdonságok" ablakban kattintson a "Telefonszám" mezőhöz tartozó "Telefonkönyv" gombra. A "Telefonkönyv" tartalmazza az Inter.net Internet hálózat elérési telefonszámait.  
 
 
 

A "Szolgáltatás típusa" mezőbe állítsa be a megfelelőt. Analóg modem használata esetén a "Modem" a helyes beállítás. "ISDN" modem használata esetén válassza az ISDN beállítást.

Az "Ország vagy terület" mezőben válassza a Magyarország (36) sort. (Hungary 36)

A "Telefonszámok" mezőből válassza ki a kívánt hívó- számot, majd nyomja meg az "OK" gombot. (pl: Matáv körzetekben 06-51-300-300)

A részletes behívószám listát lásd itt.

 
 
 
 
 
 
 
  Internet szám
A 06-51-300-300 Internet szám hívása helyi beszélgetésnek számít, azokban a díjkörzetekben, ahol a telefonszolgáltató a Matáv. A nem Matáv érdekeltségű területekről a kékszám nem érhető el! Részletes információ itt olvasható.
 
   
 
 
 

A hívószám kiválasztása után nyomja meg a "Csatlakoztatás" gombot. A modem megkezdi a tárcsázást és felkapcsolódik az Inter.net szerverére. A további Internet kapcsolat indításakor már nem kell a hívószámot újra beállítani, mert a tárcsázó program elmenti az előző beállítást.

Figyelem!
Ha a "Jelszó mentése" négyzetbe "pipa" jelet tesz, akkor a jelszava elmentésre kerül a tárcsázó programban. Ezáltal bárki számára hozzáférhető lesz az Internet előfizetése. Ha azt szeretné, hogy minden kapcsolat előtt a tárcsázó kérdezzen rá a jelszavára, akkor ne jelölje ki a "Jelszó mentése" négyzetet.

 
 
 
     
  Kapcsolódás az Internetre Windows 95/NT program haszálatakor  
     
  A számítógép újraindítása után kattintson a Windows Asztalon lévő új "Csatlakozás az Internetre" ikonra.  
 

1. Az Internet-csatlakozás Varázsló ablakban válassza az első pontot "Előfizetek egy új Internet fiókra", majd kattintson a "Tovább" gombra.

Figyelem!
A modemtelepítés közben a Windows telepíteni fogja az Internet eléréshez szükséges fájlokat és illesztő- programokat. Előfordulhat, hogy a program kérni fogja a Windows telepítő lemezét.

 
 
 
     
  Modem telepítése  
     
 

2. A modem telepítésénél a Windows megvizsgálja a létező asszinkron kommunikációs portokat és azonosítja a modemet. Ha erre nincs szükség, akkor jelölje be a "Ne vizsgálja meg a gépet, modem kijelölése a listából" pontot. Erre abban az esetben van szükség, ha pl. egy 56.700-as modemet a saját install lemezéről telepít.

Kattintson a "Tovább" gombra.

3. Ha a listából szeretne modemet kijelölni, akkor a következő ablakban található modem listából válassza ki a megfelelőt vagy válassza a "Saját lemezt", ha CD-ről szeretne telepíteni.

 
 
 
 

 

 
     
 

4. Állítsa be a modem által használt kommunikációs portot. Ha esetleg a felsorolásban nem szerepelne a szükséges portszám, akkor a Windows még nem detektálta a vonalat. Ekkor a Vezérlőpult / Új hardver hozzáadása (Control Panel / Add New Hardware) ikonnal detektálni kell az aszinkron soros portot.

Kattintson a "Tovább" gombra, majd a következő ablakban a "Befejezésre". Ezzel a modemtelepítés megtörtént.

Az Internet telepítő varázsló újraindítja a számítógépet. Az újraindítás után a Varázsló folytatja a beállításokat.

 
 
 
 

Internet-kapcsolat beállítása

 
 

5. Az Internet-csatlakozás Varázsló ablakban válassza a harmadik menüpontot "Saját magam szeretném beállítani az Internet-kapcsolatot...", majd kattintson a "Tovább" gombra.

Figyelem!
A modemtelepítés közben a Windows telepíteni fogja az Internet eléréshez szükséges fájlokat és illesztőprogramokat. Előfordulhat, hogy a program kérni fogja a Windows telepítő lemezét.

 
 
 
 

6. Az "Internet-kapcsolat beállítása" ablakban válassza ki a használni kívánt módot.

Kattintson a "Tovább" gombra.

 
 
 
 

7. Írja be a szolgáltatás kapcsolási számát, amelyen keresztül az Internetet elérheti. Például: Az Inter.net Internet Budapesten a 06-51-300-300-as telefonszámon érhető el. Ha esetleg mellékről tárcsázik, ahol a városi vonalat külön előhívószámmal kell kérni, akkor azt a következőképpen írja be: pl.9w0651300300 vagy 9,,0651300300.

A részletes behívószám listát lásd itt.

Az ablakban található "Speciális" gomb segítségével beállíthatja a PPP protokoll használatát, IP címét és a DNS számokat. Abban az esetben, ha Ön nem rendelt külön IP címet az Inter.net-től, akkor az itt található beállításokon nem kell változtatnia. Kattintson a "Tovább" gombra.

 
 
 
 

8. Írja be a "Felhasználónév" mezőbe az Inter.net-nél regisztrált "login" nevét. A "Jelszó" mezőbe írja be a "login" névhez tartozó jelszót.

Kattintson a "Tovább" gombra.

9. A következő ablakban megváltoztathatja a kapcsolat nevét. Alaphelyzetben: "Inter.net kapcsolat".

 
 
 
 

Levelezés beállítása

 
 

10. Az "Internet postafiók beállítása" ablakban eldöntheti, hogy most szeretné beállítani az Outlook Express levelező postafiókot vagy később. Célszerű ezeket a beállításokat most megtenni. Jelölje ki az "Igen" gombot és kattintson a "Tovább" gombra.
11. Írja be a "Név" mezőbe a saját nevét. Az itt megadott név fog szerepelni az elküldött levelek feladó sorában. A név beírása után kattintson a "Tovább" gombra.
12. Az "Elektronikus levélcím" mezőben adja meg e-mail címét. Az e-mail címe az Ön választott "login" nevéből és a "@hu.inter.net"-ból áll. Pl. sarkany@hu.inter.net

Megjegyzés:
Domain név szolgáltatás igénybevétele esetén az e-mail címben az "hu.inter.net" domain az Ön által kért névre cserélődik fel. Ebben az esetben a saját domain nevét szerepeltesse az e-mail címben. Az e-mail cím beírása után kattintson a "Tovább" gombra.

 
 
 
  13. Elektronikus levelezési kiszolgálók
"Beérkező levelek POP3, IMAP vagy HTML kiszolgálók"
Írja be a kiszolgáló címét: pop.hu.inter.net
"SMTP kimenő levelek kiszolgáló"
Írja be a kiszolgáló címét: mail.hu.inter.net
Kattintson a "Tovább" gombra.
 
 
 
 

14. Internet levelezési bejelentkezés.
Ebben az ablakban adhatja meg az Internet mailbox-hoz tartozó bejelentkezési adatait. Ezek az adatok az esetek többségében megegyeznek a hálózat eléréséhez szükséges "login" névvel és jelszóval.

A fióknév mezőbe írja be a "login" nevet.
A jelszó mezőbe írja be a jelszót

Megjegyzés:
Abban az esetben nem egyezik meg a levelezési bejelentkezés a hálózat eléréséhez szükséges adatokkal, ha az előfizetéshez járó e-mail címen kívül továbbiakat kér.

 
 
 
 

15. Az Internet-csatlakozás Varázsló befejezte a beállításokat.

  • Abban az esetben, ha azonnal szeretne csatlakozni az Internethez, tegyen "pipa" jelet az ablak közepén található négyzetbe. Kattintson a "Befejezés" gombra.
  • Abban az esetben, ha később szeretne az Internet-re kapcsolódni, hagyja üresen az ablak közepén található négyzetet. Kattintson a "Befejezés" gombra.

A "Csatlakozás az Internetre" ikon eltűnik a Windows asztalról.